118100.se
Använd min nuvarande position
*

Byskeugnen AB


Företagspresentation

Ossi Gustavsson var bara 17 år ung då han började arbeta som skorstensfejare i norra Sverige. Det var på flera sätt ett slitsamt arbete, med sotiga skorstenar som färgade hans ansikte svart på isiga tak högt ovanför marken. När han stegade uppför husen kunde han känna hur tårna ömmade i den karga vinden som ibland pinade hans kropp med den norrländska kylan. Men det var inget att klaga över. Tvärtom. I hans ögon var det ett yrke som var både varmt och glädjefyllt.

Ju mer Ossi pulsade fram mellan de snötäckta taken desto starkare blev han. Och ju mer han lärde sig om kakelugnar, vedspisar, öppna spisar och kaminer desto mer fängslande blev de för honom. Drömmen blev till slut att en dag bygga den perfekta eldstaden.

I mitten på 80-talet lades de första skisserna fram på Ossi köksbord Noga ritade av de erfarna sotarhänderna.. Nu innehållandes alla de detaljer som han drömt om att utveckla under sina många timmar på de vitbelagda taken, eller med huvudet instucket inuti en ugn. Designen överlät han till sin sambo och konstnär Mona Hedenström.

Strama och enkla linjer pryddes med vackra detaljer. Till det skapades ett unikt och modernt inre i den rejäla gjutjärnskaminen. Det blev en ugn ingen tidigare hade sett. Precis som i en kakelugn fick rökgaskanalerna cirkulera ett extra varv inuti, vilket innebär att värmen återvinns ytterligare en gång innan röken till sist tar sin väg ut genom skorstenen och ut i det fria.

I dag har sönerna Peter och Melker tagit vid där deras föräldrar slutade. Med samma beslutsamhet om att erbjuda en ugn som värmer i dagens moderna hem. I ett gammalt mejeri på den norrländska landsbygden, med flera meter högt i tak och med älven och havet som granne, tillverkar de dem handgjorda ugnarna med samma kärlek och hjärta som sin mor och far. Att utveckla den perfekta kaminen är inget hastgöra. Det är en process som har skapats av kunniga händer under 50 års tid.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Byskeugnen AB
Organisationsnummer: 556381-2774
Bolagsform: Aktiebolag
Registreringsdatum: 1989-12-20

Företaget har inga omdömen.

Telefonnummer

070-641 56 76

Klicka på numret för att visa hela

070-641 56 76

Är du intresserad av företagets tjänster?

Är detta ditt företag?

Andra har även sökt efter

Hotell Aurum Konferenscenter

Hotell Aurum Konferenscenter


Gymnasievägen 12
931 57 SKELLEFTEÅ
0910-883 30
Ersmarks Gummi Verkstad

Ersmarks Gummi Verkstad


Södra Ersmark 484
934 41 ERSMARK
070-603 70 99
Köksförnyar'n AB

Köksförnyar'n AB


Finsliparvägen 13
932 37 URSVIKEN
0910-143 20